Luna Toleranței – În zilele noastre, e din ce în ce mai greu să ne acceptăm, să ne ascultăm și să ne sprijinim unii pe alții, necondiționat. Activitatea „Suntem o echipă”, elevii clasei a I a B, în parteneriat cu elevii clasei a XI_a, a țintit exact acest lucru. Am constientizat ce înseamnă să ne ascultăm și să ne înțelegem cu adevărat. Toleranță, acceptare, atitudine… acestea au fost cuvintele cheie ale activității noastre. Ziua de 16 nov, Ziua Internațională a Toleranței, a fost un câștig pentru întreaga echipă.
Luna generozității – Știm că noi toți vom ajunge să îmbătrânim și este greu când ești bătrân. Ce este cel mai greu, este că vrei să faci multe, sufletul tău dorește, dar corpul nu mai poate, și aici apare dezamăgirea, și de aici începe viața din amintiri. Noi, cei tineri, putem oferi fericire celor bătrâni, putem să le oferim un zâmbet, să le facem ziua mai frumoasă. De aceea clubul Holtis nr. 123, împreună cu alți voluntari de la Liceul Tehnologic „Constantin Cantacuzino” Băicoi, ne-am gândit să facem proiectul „Balul tinereții” pe care l-am organizat la Centrul de îngrijire și asitență bătrâni Liliești, Prahova, unde 97 de bătrâni au beneficiat de un spectacol oferit de tinerii noștri care au cântat colinde și au dansat pe muzică populară. Bucuria de pe fețele bătrânilor a fost tot ce ne-am dorit.
Al doilea proiect din luna generozității, s-a desfășurat sub umbrela metaforei anglo-saxone „să fii în papucii celuilalt”, alături de elevii de la Școala Primară cu clasele I-IV, Dâmbu, Prahova, ne-am propus să cunoaștem ce este empatia, beneficiile, cât și neajunsurile acestei caracteristici, pe care o au oamenii. Activitățile acestui proiect au cuprins un „Secret Santa”, activitate în cadrul căreia s-au tras bilețele pe care erau numere asociate unui nume al unui elev de la Școala Dâmbu, elevii de la această școală învață în sistem simultan și nu au posibilități materiale bune, iar elevii care au tras bilețelele au făcut câte un cadou acestor copii. A doua activitate s-a desfășurat la Școala Dâmbu, unde împreună cu copiii de aici am învățat despre empatie și generozitate, într-o lecție susținută de voluntari.
Luna Sănătății (luna ianuarie) – Mișcarea fizică este cea care ne ajută să ne tonifiem corpul, să fim mai energici sau chiar să ne îmbunătățim starea de sănătate. Exerciții fizice ușoare, antrenamente intense sau tehnici noi, care implică atât corpul, cât și mintea, toate formele de sport sunt binevenite atunci când conștientizăm câte beneficii ne aduce acest stil de viață. De aceea ne-am gândit să facem un proiect prin care să implementăm și să mediatizăm beneficiile mișcării asupra armoniei corporale și asupra componentei psihologice. Astfel membrii clubului au desfășurat două activități în cadrul proiectului „Sănătate prin mișcare”. Prima a fost de informare, iar cea de-a doua aplicativă, în cadrul căreia copiii au parcurs un traseu aplicativ.
Clubul HoltIS nr. 123 în luna ianuarie, Luna sănătății, a continuat seria de activități la Centrul de îngrijire și asistență bătrâni Liliești-Băicoi prin activitatea „Jocurile minții – antrenează-ți creierul”. Jocurile nu sunt doar o formă de distracție a copilăriei. De fapt, toate persoane în vârstă pot culege beneficiile distracției. Jocurile pentru seniori îmbunătățesc abilitățile cognitive, stimulează creierul pentru a preveni demenţa și oferă socializare pentru o bunăstare sănătoasă.
Clubul HoltIS nr. 123 – profesorii și elevii au participat cu mare drag la următoarea activitate din calendarul clubului. Prima activitate din cadrul proiectului lunii februarie (Luna dansului și iubirii), „Dans și culoare”, ne-a adus alături de simpaticii bătrânei de la Centrul de asistență și îngrijire, Liliești, Băicoi. Am dansat, am cântat, am colorat, ne-am jucat șah și remy, am socializat, am râs, a fost o experiență pe care o vom repeta. „Grația este mai importantă decât frumusețea, poate fiindcă grația e frumusețea în mișcare.” Dansul, mișcarea și muzica sunt cele mai complexe dintre arte, însă tocmai acestea produc copiilor mai multă bucurie, plăcere, deschidere, confort. Cea de-a doua activitate a proiectului, „Dans și culoare” s-a desfășurat alături de copiii de la clasa pregătitoare, Școala Gimnazială Țintea. Membrii clubului HoltIS nr. 123, i-au învățat pe cei mici pași pe muzică populară, apoi au dansat împreună.
„Muntele, prietenul nostru”, așa s-a intitulat proiectul lunii aprilie. Membrii Clubului HoltIS nr. 123 alături de alți elevi de la Liceul Tehnologic „Constantin Cantacuzino”, Băicoi, au fost în drumeție pe traseul Sinaia – Stâna Regală, un traseu prin pădure, și au curățat poteca de deșeurile lăsate de turiști. Natura pe care atât o iubim și care atât de multe ne oferă, nu ne lasă să stăm liniștiți la gândul că ea se degradează în ritm galopant. Priveliștile frumoase au fost înlocuite cu imagini dezolante, imagini care te fac să plângi de furie, să te revolți și să-ți dorești să te războiești cu deșeurile dar și cu cei care nu respectă natura și pe ceilalți. Copiii au înțeles că rolul lor este de a-i face pe ceilalți să înțeleagă că pădurea este viața, este aer, că nu putem respira PET-uri, nu putem respira munți de deșeuri!