Proiectul EduLib este dezvoltat în România și implementat la nivel național. Este primul astfel de proiect din România, având componente de învățare individualizată și asistată.
De acest proiect a beneficiat și Liceul Tehnologic „Constantin Cantacuzino”, precum și școlile structuri Școala Gimnazială Țintea și Școala Gimnazială „Dumitru Ghenoiu”.
Proiectul este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POC, Axa prioritară 2, contractantul fiind AARNIEC (Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare). Implementarea acestui proiect este realizată de AARNIEC în parteneriat cu Ministerul Educației, iar echipamentele din cadrul proiectului sunt furnizate de companiile S&T România și Trencadis.
S-a primit de către fiecare școală câte un pachet compus din 3 echipamente:
– laptop;
– videoproiector cu ecran de proiecție;
– trusă STEM pentru laborator de Fizică/Informatică/Robotică.
- Profesorii, cu ajutorul platformei https://roedulib.ro, realizează lecții transdisciplinare din domeniul STEM cu ajutorul plăcilor programabile și al acesoriilor primite în cadrul kit-ului educaționale. Lecțiile au grade de dificultate diferite și vor fi sprijinite de fluxuri de învățare destinate elevilor.
- Fluxurile mai simple vor conținute aplicații legate de conectarea plăcii programabile la calculator, scrierea unui program pe placa programabilă și controlarea diodelor. Lecțiile mai complexe vor utiliza cei 37 de senzori cu care este livrat kit-ul STEM.
- Elevii vor lucra câte 1-2 la fiecare plăcuță de dezvoltare. Elevii vor parcurge pașii fluxului de învățare și vor primi proiecte simple pe care le vor extinde sau cerințe pentru proiecte făcute de la zero. Elevii vor folosi un mediu de dezvoltare adecvat vârstei și bazat pe cerințele programei analitice de la disciplină Informatică și TIC. Kit-ul poate fi folosit și la alte
- discipline, în special Fizică.
- Beneficiul constă în obișnuirea elevilor cu dispozitivele fizico-cibernetice ale Industriei 4.0 prin lucru în cadrul unor proiecte cu caracter transdisciplinar.