liceultehnologicbaicoi@gmail.com        0244 260 658  

2022-2023

GLOBAL EDUCATION WEEK

În cadrul proiectului internațional Global Education Week, pe parcursul unei săptămâni, elevii alături de profesorii lor au desfășurat activități. Precum:
Activitatea „Suntem o echipă” la care a participat elevii clasei a I a B în parteneriat cu elevii clasei a XI_a, coordonați de prof. înv. primar Dinu Carmen și prof. Rotaru Rodica. Elevii au conștientizat ce înseamnă să se asculte și să se înțeleagă cu adevărat. Toleranță, acceptare, atitudine… acestea au fost cuvintele cheie ale acestei activității.
UN MEDIU CURAT, O VIAŢĂ SĂNĂTOASĂ!, așa s-a intitulat activitatea desfășurată de copiii de la clasele a III a și a IV a, de la Școala Gimnazială Țintea, coordonați de prof. înv. primar Silvia Constantin, care au descoperit calităţile mediului necesare vieţii sănătoase. Locul de desfășurare a activității a fost Pădurea Dâmbu. Scopul activității a fost de acumulare de noi cunoştinţe din domeniul educaţiei ecologice, care să producă schimbări de opinii şi atitudini de protecţie a mediului.
„Toleranța vine din inteligență” (Lucian Blaga). Elevii claselor a VI-a și a VII- a, de la Școala Gimnazială Țintea, coordonați de doamnele profesoare Coman Teodora și Dumitrescu Ștefania au marcat „Ziua Internațională a Toleranței”, aniversată pe data de 16 noiembrie.
„Schimbările climatice ne influențează viața”, activitate la care au participat elevii clasei a II- a B, coordonați de prof. înv. primar Ilie Gabriela. Dezbaterea din cadrul activității a avut ca scop să-i facă pe elevi conştienţi de faptul că prin comportamentul personal pot influența clima, dar și faptul că rolul şcolii în viaţa lor este acela de a creşte calitatea educaţiei oferite acestora prin intermediul unor activităţi extraşcolare şi extracurriculare.

Elevii clasei I A, prof. înv. primar Sandu Silvia, au realizat un Proiect de artă colaborativă – „Copil ca tine sunt și eu!”. Prin participarea tuturor, s-a obținut un puzzle gigant care reunește copii din întreaga lume. Toți copiii au drepturi care ar trebui respectate, indiferent de rasă, etnie, religie.
Clasa Pregătitoare B, Înv. Rotaru Cristina, au participat la activitatea „Jocuri, jucării, copilărie…”. Prin activitatea desfășurată elevii clasei Pregătitoare B au marcat evenimentul cu scopul de a dezvolta o comunitate de învățare în care se încurajează cooperarea, toleranța, prietenia. Elementele cheie au fost: imaginația, creativitatea, bucuria de a se implica.
Elevii de la clasa a VII a B, alături de prof. Rotaru Rodica, au participat la un workshop experimental „Reutilizarea creativă”, unde au realizat diferite decorațiuni de Crăciun din materiale reciclabile. Reutilizarea ne învață să prețuim lucrurile pe care le consumăm și pe care de multe ori le luăm de-a gata. Ne învață să respectăm natura și să regândim modurile în care profităm de resursele ei. Mai mult, prin reutilizarea creativă descoperim moduri în care ne putem ridica nivelul de confort creând ceva cu propriile mâini cu lucruri de multe ori aruncate prin casă.

EUROPEAN SCHOOL SPORT DAY

Conform tradiției evenimentul are loc în ultima vineri a lunii septembrie a fiecărui an. În 2022 acesta se va organiza în 30 septembrie. În acest an deviza ESSD este Going Green in Sport!, astefel activitățile sportiv-recreative vor avea loc în aer liber beneficiind de natura ce îi înconjoară pe copii, cadre didactice și părinți.
European School Sport Day 2022 este organizat și coordonat la nivel european de Hungarian School Sport Federation, Ungaria având coordonator național Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava, cu supervizarea International Sport and Culture Association Danemarca și sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus + Sport.
#BeActive #SalvațiPământul #ConștientizareaEcologistă #FărăDeșeuri #sportevent
Derulează în sus