liceultehnologicbaicoi@gmail.com        0244 260 658  

Programe si proiecte educative 2014

 9 Decembrie 2014- „Adolescentii si sexualitatea” (Domeniul: Educatie pentru sanatate, planning familial, contraceptie, prevenirea bolilor cu transmitere sexuala)

Pe data de 9.12.2014, la Liceul Tehnologic „Constantin Cantacuzino” Baicoi s-a desfasurat activitatea ” Adolescentii si sexualitatea” la care am avut-o ca invitata pe d-na Tudorancea Maria, medic specialist in planning familial in cadrul Spitalului de Urgenta Ploiesti. Activitatea a urmarit formarea unor comportamente si atitudini responsabile fata de propria sanatate, dar si a celor din jur. D-na doctor a prezentat notiunile de planning familial, sanatatea reproducerii, folosind ca materiale auxiliare: planse, mulaje, pliante, fise de contraceptie si folii contraceptive. De asemenea, elevii au fost informati cu privire la bolile cu transmitere sexuala si mijloace de prevenire.Participanti: elevii claselor a XII-a.Activitatea va fi reluata si pe semestrul urmator, cu participarea elevilor de la alte clase.
Cadre didactice implicate: prof. Dana Ristache, prof. Simona Ungureanu si asistent medical Rosca Elena.

Prevenire sex 2
Prevenire sex

 1 Decembrie 2014-” La multi ani , Romania”- Proiect educational( Domeniul cetatenie democratica, educare simt patriotic)

Coordonator: Olteanu Raluca

Cadre didactice  coordonatoare activitati: Ciobanu Lenuta, Paun Madi, Furtuna Maria, Rotaru Cristina, Iosif Mariana, Sandu Silvia, Dinu Carmen, Ilie Gabriela, Nita Georgiana, Olteanu Ralcna, Dinu Patrascu Madalina, Carmen Stoica

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 reprezintă ”pagina sublimă” a istoriei României şi totodată realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţelor vechii Dacii, unirea Transilvaniei cu România. Ziua de 1 Decembrie a devenit Ziua Naţională a României.
Elevii Liceului Tehnologic ”Constantin Cantacuzino” Băicoi, dar și a structurilor acestuia, Școala ”Dumitru Ghenoiu” și Școala Gimnazială Țintea, sub îndrumarea cadrelor didactice, au omagiat această sărbătoare, cum au știut ei mai bine: prin versuri, cântec și joc. Îmbrăcați de sărbătoare, în minunatele costume populare, rămase moștenire de la străbunicii noștri care au participat la Marea Unire din 1918, au intonat frumoase cântece patriotice și au jucat dansuri populare, au recitat și au prezentat scenete. Au fost mândri să poarte, peste ani, aceste costume deosebit de frumoase și să-și arate recunoștința față de străbunii noștri. Alături de copii și dascăli au fost prezenți o parte dintre bunici și părinti, dar și Primarul orașului Băicoi, domnul Ciprian Stătescu.
Serbările copilăriei rămân în timp, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, momente de bucurie sufletească, prilej de manifestare inedită şi nestingherită a valenţelor native, care, împreună, aduc lumină în suflete, dau aripi imaginaţiei, entuziasmului şi stimulează gândirea creatoare a elevilor, iar spectatorii sunt gata să le ofere zâmbete, flori sau lacrimi de recunoştinţă.

Desfasurarea activitatilor aici:

Albumul cu fotografiile realizate in timpul activitatilor aici:

1506919_733247943412210_6122478902533361630_n

20 Noiembrie 2014-” Ziua drepturilor Copilului” ( Domeniul educatie civica)

Coordonatori activitati: Ilie Gabriela, Rotaru Cristina, Olteanu Raluca

În fiecare an, pe 20 noiembrie se sărbătoreşte Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Momentul a fost marcat aşa cum se cuvine şi în şcoala noastră prin activități speciale.
La clasa a IV-a B activitatea denumită “Copil ca tine sunt şi eu” a debutat prin prezentarea şi discutarea drepturilor copilului. Acestea au fost apoi redate de elevi prin culoare şi şi s-a organizat o expoziție de desene. A urmat un concurs de eseuri şi poezii pe tema drepturilor copiilor. Produsulfinit al acestei zile a fost o broşură/revistă care a cuprins toate creațiile literare şi plastice ale elevilor.
“Sunt mic. Nu fac rău nimănui şi nu vreau să-mi facă cineva rău. Sunt cuminte. Sunt ascultător. Îmi place să mă agit ca să-i fac pe cei din jurul meu fericiți. Sunt zâmbăreț. Fac multe prostioare, dar sunt inocent. Învăt bine şi îmi dau silința să reuşesc….” Aşa începea una dintre lucrări… Cum să nu-i iubim şi cum să nu facem noi, adulții, totul pentru binele lor!?

Clasa a II -a B ( inv. Cristina Rotaru) a celebrat Ziua Internationala a Drepturilor Copilului prin activitatea „Am cea mai frumoasa familie!”

Elevii claselor VA si VIA (prof. Olteanu Raluca) au participat la o activitate de 2 ore, prin care am sarbatorit aceasta zi. Au prezentat un film in powerpoint despre drepturile si indatoririle copiilor, iar cele mai importante dintre acestea au fost exemplificate cu compozitii proprii ale elevilor clasei VIA. De asemenea, elevii acestei clase au realizat un panou tematic cu desene avand aceeasi tema.

Drepturile copilului 2
Drepturile copilului

 26 Septembrie 2014- „Ziua Limbilor Straine”( Domeniul educatie interculturala)

 Coordonator: prof Mane aAndreea

Activitatea dedicata Zilei Europene a Limbilor, a avut drept scop cunoaşterea diversităţii lingvistice, a valorii tuturor limbilor vorbite în Europa, inclusiv a limbii române, dar şi conştientizarea importanţei învăţării limbilor străine.

Ziua limbilor straine 1  (1)
Ziua limbilor straine 1  (2)

Iunie 2014- Proiectul SMARTER ( Domeniul consiliere pentru cariera)

 Proiect co-finanțat de Comisia Europeană prin programul „Tineret în acțiune”, sub-acțiunea 4.3 (RO-43-E107-2013-R3)) si derulat de un consorțiu alcătuit din 16 organizații din 14 țări coordonat de Asociația GEYC (Group of the European Youth for Change). http://www.geyc.ro/search/label/SMARTER-Domeniul: Educatia pentru o viitoare cariera

Scop: Imbunătățirea capacităților lucrătorilor de tineret de a folosi rețelele sociale pentru creșterea angajabilității tinerilor

 Partener local : Liceul Tehnologic” Constantin Cantacuzino” Baicoi

 Profesor coordanator la nivel local: Isabela Elena Ciurea

Descrierea priectului desfasurat la nivelul scolii aici:

Joi, 23 oct .2014, scoala noastra a primit titlul de Smarter Center, distinctie care ne-a fost inmanata in cadru festiv, la evenimentul dedicat mobilitătilor europene pe care GEYC( http://www.geyc.ro/) l-a organizat la Spaţiul Public European pentru a prezenta principalele rezultate ale proiectului SMARTER. De asemenea, eleva noasta, Tania Campeanu a primit titlul Smarter Student, iar prof. Isabela Ciurea, coordonatorul evenimentului SMARTER, titlul de SMARTER Educator.

SMARTER1 (1)
SMARTER1 (2)
SMARTER1 (3)

23 Mai 2014 „Act, React, Impact”- Program de informare a elevilor cu privire la alegerile europarlamentare si institutiile europene( Domeniul educatie si responsabilitate civica)

Coordonatori: Isabela Elena Ciurea, Olteanu Raluca

 Elevii claselor a XII-a B si D, coordonati de d-le prof. Raluca Olteanu si Isabela Ciurea, au participat la activitatea „Act, React, Impact”, activitate pe care membrii clubului ” Europa- Casa noastra” au inclus-o in amplul program de informare a elevilor cu privire la Uniunea Europeana si la institutiile europene. Cu doua zile inaintea alegerilor pentru Parlamentul European, profesorii coordonatori ai activitatii le-au prezentat elevilor acestor doua clase o serie de informatii legate de Parlamentul European (organizare si activitati, organizare, competente, comisii, componenta), apoi elevii au fost instruiti cu privire la procedeul de votare, ei fiind la varsta la care voteaza pentru prima data. Elevilor li s-a explicat ca activitatea are ca scop constientizarea lor cu privire la importanta unui vot acordat in cunostinta de cauza, dupa o buna informare si ca, in acest fel, ei pot decide viitorul lor si al tarii lor. Ca materiale informative au fost folosite doua prezentari in Ppt si informatiile de pe site-ul http://www.europarl.europa.eu/portal/ro.
La final, elevii clesei a XII-a B si a X-a B, ajutati de parintii lor, au pregatit mancaruri specifice catorva tari europene: Grecia, Austria, Romania, pentru a ilustra diversitatea europeana in materie de gastronomie.

Fotografiile  realizate  pot fi vizualizate pe pagina de facebook a liceului nostru . Albumul ” Act, React, Impact”

Acr, react.1
Act, react.2

 9 Mai 2014 Ziua Europei (Domeniul educatie interculturala)

 Coordonatorii activitatilor, membrii clubului „Europa- Casa noastra”: Raluca Olteanu, Isabela Ciurea, Cristina Rotaru, Monica Badea, Gabriela Ilie,  Elena Nitu, Andreea Manea

Participanti: elevi de la ciclul primar, clasa a VI-a B,clasele a VI-a B, a X-a B, a XII-a B si D. 

Pe data de 9 mai 2014, elevii liceului Baicoi de la toate ciclurile de invatamant au sarbatorit Ziua Europei. Activitatile desfasurate se inscriu in cadrul proiectului Europa-Casa noastra (http://www.europacasanoastra.ro/categorii/despre-campanie). Descrierea fiecarei activitati este redata pe fiecare fotografie in parte, ele gasindu-se in albumul dedicat activitatii si incarcat pe pagina de facebook a liceului. Album ” Ziua Europei 2014″

Ziua Europei 2014
Ziua europei 2014-2

 28-29 martie 2014- Ora Pamantului (Earth Hour)2014( Domeniul cetatenie si responsabilitate civica)

Proiectul educational Earth Hour 2014 poate fi citit aici:

Coordonator: Prof. Isabela Elena Ciurea

Cadre didactice participante: Ilie Gabriela, Olteanu Raluca, Smoleanu Felicia, Gora Violeta, Badea Monica

Clase implicate: IIIB, IXD, XB, VA, VIIIB

In ziua de de 28 martie 2014, elevii si cadrele didactice ale scolii au participat la activitatile premergatoare zilei de 29 martie cand milioane de oameni din intreaga lume, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. Speram ca acest eveniment sa devina in randul elevilor nostri ” MAI MULT DECAT O ORA”,si, treptat, sa-si schimbe comportamentul, angajandu-se in activitati pentru mediu.
Astazi au avut loc actiuni de ecologizare in curtea scolii si pe terenurile de sport, vizionari de filme documentare pe tema schimbarilor climatice, dezbateri pe tema solutiilor si actiunilor care ne stau la indemana, realizarea de postere si materiale promotionale care vor fi expuse in scoala.

Fotografiile  realizate in timpul activitatilor premergatoare zilei de 29 martie 2014 pot fi vizualizate pe pagina de facebook a liceului nostru aici:

Ora Pamantului 2014
Ora Pamantului 2014-2
Ora Pamantului-3

 Dupa activitatile premergatoare evenimentului care au constat in informari ale elevilor, in ecologizarea spatiului scolii si a terenurilor de sport ale acestuia, pe 29.03.2015  am sarbatorit intr-un mod placut acest eveniment. 🙂 Jocuri sportive, miscare in aer liber, stingerea luminilor si aprinderea candelelor. Sloganul afisat in diferite moduri, ” 60 +”, simbolizeaza ideea ca suntem gata sa adoptam o atitudine prietenoasa pentru mediu pentru o viata, nu doar pentru 60 minute. 

Fotografiile  realizate in timpul activitatilor din ziua de  29 martie 2014 pot fi vizualizate pe pagina de facebook a liceului nostru aici

Derulează în sus