liceultehnologicbaicoi@gmail.com        0244 260 658  

Programe si proiecte educative 2017

Hour of code

Elevii clasei a IV-a A de la Liceul Tehnologic” C-tin Cantacuzino” Baicoi, ȋnsoţiţi de prof. ȋnv. primar Furtună Maria, au participat joi, 7.12.2017, la cel mai mare eveniment internațional dedicat programării, “Hour of Code” (Ora de Programare), organizat de SIVECO România. Pentru că şi-au propus să facă din programare un limbaj accesibil oricărei persoane, au pregătit monitoarele multi-touch, tabletele, imprimanta 3 D, ochelarii de Virtual Reality, cardurile pentru Augmented Reality şi i-au primit cu multă caldură pe invitaţi. Organizaţi ȋn echipe, coordonaţi de reprezentanţi ai firmei, elevii au descoperit cum se poate face chirurgie în mediul virtual, cum sunt create jocurile, cum pot ȋnvăţa la biologie, geografie pe tabletă cu programele create, cum sunt realizate cu ajutorul imprimantei 3 D anumite obiecte, au lucrat la masa multi-touch etc.

Filmuletul poate fi vizionat aici

Ziua Mondiala a Educatiei

Maine, 5 Octombrie 2017, elevii si profesorii nostri sarbatoresc Ziua Mondiala a Educatiei pe care o marcam prin activitati specifice. Astfel sub motto-ul „Copiii se nasc cu aripi, profesorii ii invata sa zboare”, am pregatit un program artistic si sportiv prin care vom demonstra ca adevaratii dascali stiu sa descopere in fiecare elev capacitatile, talentele, pasiunile, ii indruma si ii sprijina sa si le valorifice, imbinand educatia formala cu cea non-formala, ajutandu-i astfel sa se afirme ca personalitati armonioase.Va asteptam maine la sala de sport a Orasului Baicoi, incepand cu ora 10, la acesta frumoasa manifestare in care Liceul Tehnologic ” C-tin Cantacuzino” Baicoi are drept parteneri Primaria Orasului Baicoi si Casa de Cultura Baicoi- centru de educatie non-formala pentru elevii nostri. Invitat special: d-na Alla Cebotari, actrita a Teatrului Colibri din Craiova.

Proiectul se gaseste aici

Zilele liceului – 19.05.2017

“Ziua Şcolii” pe care o sărbătorim pentru al treilea an consecutiv şi am ales să fie ziua de 21 Mai , legând-o de numele Stolnicului “Constantin Cantacuzino” , este o manifestare prin care noi profesorii şi elevii dovedim că suntem mândri de locul în care lucrăm sau învăţăm, împărtăşim valori comune, scopuri comune, aparţinem acestui loc şi facem totul pentru a continua tradiţia începută în urmă cu 60 ani de cei pe care îi putem numi “ eroii şcolii”. Deci, nu întâmplător, în viziunea şcolii, afişată la intrare şi în toate sălile de clasa se regăsesc cuvintele “ Păstrarea tradiţiei locale” Modelul cultural presupune că şcoala are nişte ”eroi”: fondatorii şcolii, foştii directori, profesorii, elevii care au obţinut rezultate de excepţie la învăţătură sau la olimpiadele şcolare, cei care ne reprezintă cu succes la concursurile şcolare, făcând cunoscut numele unităţii noastre de învăţământ. Au fost invitaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale sau ai comunităţii locale care de-a lungul timpului au sprijinit şi au susţinut această şcoală: primari , reprezentanţi ai mediului de afaceri din oraş etc care, prin lucrurile bune pe care le-au facut pentru liceul nostru, au devenit la rândul lor niste” eroi ali şcolii”. Trăim, muncim, învăţăm într-un oraş pe care îl iubim aşa cum ne iubim şi ţara. Oraşul nostru are şi el “ eroii lui locali”, oameni care, prin faptele lor, prin ceea ce ne lasă nouă locuitorilor oraşului , şi-au pus amprenta definitiv în istoria locală. Şi în mijlocul nostru s-a aflat şi un “ erou local”, Părintele Daniel Iarca, preot paroh la Biserica Călătorului, ctitor de la temelie a doua biserici pe raza orasului nostru : Biserica din Tufeni, o biserică monumentală, cu o pictură deosebită, care va dăinui peste secole în cartierul Tufeni al oraşului Băicoi şi Biserica Călătorului de pe DN1. De curând , prin hotărâre a Consiliului Local Băicoi, Părintelui Daniel i-a fost acordat titlul de Cetăţean de Onoare al Oraşului Băicoi. Înmânarea oficială a titlului se face în cadrul unei ceremonii festive. Îi mulţumim Părintelui Daniel pentru că a acceptat că şcoală noastră să fie locul în care a primit această înalta distincţie.

Derulează în sus