liceultehnologicbaicoi@gmail.com        0244 260 658  

Proiecte internaționale

   Proiecte Youth in Action
2010: Mediation and debate against violence- Croatia( Zagreb)
2015 : Youth  work in rural areas-Italia (Taurisano)
2015: ENTREPRENEURSHIP FOR YOUTH EMPLOYABILITY(Edirne , Turcia), in cadrul protocolului de colaborare cu Asociatia „Un strop de fericire”

Proiecte internaționale în care școala noastră este parteneră

-Proiectul  JoYNeeT coordonat de Primaria Baicoi , in parteneriat cu orase si organizatii din 11 tari europene , in cadrul PROGRAMULUI “EUROPA PENTRU CETATENI” AL COMISIEI EUROPENE. http://eacea.ec.europa.eu/citizenship/programme/action1_measure1_en.php

In perioada 05-08.12.2014, la Baicoi s-a desfasoarat prima intalnire din cadrul acestui mare proiect in care orasul nostru este implicat alaturi de alte orase si organizatii din 11 tari europene. Titlul proiectului” JOYneet” (Job Opportunities for Youth with the Network of European Towns) sugereaza principalul obiectiv al acestuia -gasirea unor solutii pentru cresterea sanselor de angajabilitate ale tinerilor din orasele europene infratite, in conditiile extinderii Uniunii Europene si a asigurarii accesului egal pentru toti cetatenii acesteia la piata muncii din orice tara membra.

Avand in vedere faptul ca Liceul Tehnologic” Constantin Cantacuzino” Baicoi este cea mai mare unitate de invatamant de pe raza orasului si singura care scolarizeaza elevi de liceu, pregatindu-i pentru integrarea pe piata muncii, multumim PRIMARIEI BAICOI si ne exprimam satisfactia pentru implicarea noastra in acest proiect care, speram , va fi un castig pentru elevii nostri prin oportunitatile pe care le ofera tinerilor de a participa la activitati de voluntariat in orasele infratite, de a se documenta cu privire la piata muncii in Uniunea Europeana, de a face schimburi interculturale.
Coordonatorul acestui proiect este d-na Badea Monica.

Fotografii realizate in timpul mobilitatii din Romania , aici

JoYNEET-1 (1)

Proiectul Ne.Mo. Network for Mobility al Orasului Baicoi in parteneriat cu 11 localitati din Europa

In perioada 13-16 martie, la Baicoi, a avut loc a saptea reuniune din cadrul proiectului de parteneriat” Ne. Mo.Network for Mobility : learn, train, work, study, take part with the twinned towns” pe care orasul nostru l-a derulat impreuna cu alte 11 localitati din 8 tari europene: Italia, Polonia,Malta, Croatia, Letonia, Ungaria, Bulgaria si Grecia . La activitatile din cadrul proiectului, pe intrega perioda de desfasurare a acestuia (doi ani), dar si in cele trei zile ale intalnirii din Romania, au fost implicati elevi si cadre didactice ale scolii noastre. Puteti afla mai multe amanunte despre acest proiect de parteneriat al orasului nostru de pe site-ul http://www.nemotwinning.eu/

Fotografii realizate in timpul mobilitatii din Romania aici:

Ne. Mo-1 (1)
Ne. Mo-1 (2)
Derulează în sus