liceultehnologicbaicoi@gmail.com        0244 260 658  

Proiecte naționale și internaționale

 
În data de 24.09.2021, am participat cu mic cu mare la Proiectul Ziua Europeană a Sportului Școlar ce face parte din conceptul #BeActive, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului 23-30.09.2021.
Activitățile care s-au desfășurat cu drag atât de către copii cât și de profesori au fost diverse. Participanții au avut de ales între ateliere de dans, dans cu panglicile, gimnastică, trasee aplicative dar și ștafete.
Poze și filmulețe veți vedea pe pagina de facebook a liceului https://www.facebook.com/Liceulcantacuzinobaicoi precum și pe instagramul liceului liceul_tehnologic_baicoi, dar și pe facebook-ul c elor două școli structuri https://www.facebook.com/scoala.dghenoiu, https://www.facebook.com/%C5%9Ecoala-%C5%A2intea-1529546797294941

Nou!!!
 Au fost create  pagini pentru fiecare proiect derulat in  intervalul 2015- 2020. Acestea se gasesc in submeniul  paginii „Proiecte internationale”.
Scoala noastra face parte din categoria restransa de 5 scoli  prahovene detinatoare a 2 titluri consecutive de
SCOALA EUROPEANA in anii 2008 (director, prof. Isabela Ciurea) , respectiv 2011 (director, prof. Ancuta Popescu)
Acest lucru se datoreaza numarului mare  de proiecte internationale pe care le-a derulat in perioada 2005-2008, respectiv 2008-2011 si a coerentei acestora cu proiectele manageriale ale scolii.
intrarea din scoala

 

 PROIECTE INTERNATIONALE DE SUCCES DERULATE IN ULTIMII ANI 

 Proiect multilateral Comenius (coordonat de prof. Isabela Elena Ciurea) 

Pentru acest proiect a fost creat un wiki cu descrierea amanuntita a tuturor  activitatilor  si mobilitatilor care au avut loc in cadrul acestuia.( dati click : Proiectul Comenius ” Friends in Europe” 2009-2011)

 Proiecte  ACES ( Academy of Central European Schools)
2008-2009 : Europe -closer to our hearts!   Ungaria (Zirc)
2009-2010 : We have a lot to say about our future. Let’s learn how!  Croatia (Zagreb), Republica Moldova (Chisinau)
2010-2011: Communication, the key of solving conflicts. Slovacia (Bratislava)
2012-2013: Media – The power to change young people’s destinies! Albania (Tirana)
2015-2016:”Help Children to start all over again”(Parteneri Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chisinau si ‪#‎ZakladnaSkolaPavlaMarcelyho‬ din Bratislava)
 Toate proiectele ACES au fost coordonate de d-na bibliotecar Badea Magdalena.
 
 Proiecte Youth in Action
2010: Mediation and debate against violence- Croatia( Zagreb)
2015 : Youth  work in rural areas-Italia (Taurisano)
2015: ENTREPRENEURSHIP FOR YOUTH EMPLOYABILITY(Edirne , Turcia), in cadrul protocolului de colaborare cu Asociatia „Un strop de fericire”
Participari ale cadrelor didactice la activitati de formare continua in cadrul Programelor  Comenius 2.2.C, Gruntvig, Arion/Transversal si Pestalozzi, etc

-Crossing Borders-2005- Comenius 2.2.C( prof. Ciurea Isabela)

-Innovative Programmes in teaching foreign languages- 2006- Arion(prof. Ciurea Isabela)

-New Competences- 2007- Pestalozzi (prof. Ciurea Isabela)

-High School Teachers 2008-scoala de vara a profesoriilor de fizica- iunie-iulie 2008, CERN, Geneva, Elvetia( prof. Ciurea Isabela)

– Les six chapeaux de la pansee parallele-2009- Grundtvig ( prof. Ciurea Isabela)

-Improving Authonomy and Leadership through School Management Systems- Programul Transversal : 10-14 mai 2010, Porto, Portugalia, organizator  Directia Generala Nord pentru Educatie din Portugalia ( prof. Ciurea Isabela)

Proiecte inovatoare in domeniul invatarii limbilor straine

– Proiectul „Publicite pour la Literature”(coordonator:prof. Boranescu Loredana) a castigat premiul European Label pentru Proiecte inovatoare in domeiul invatarii limbilor straine in anul 2006.

PROIECTE INTERNATIONALE DERULATE  IN PREZENT

Proiecte eTwinning

Proiectul ” Eratosthenes 2015 „

Proiectul Ulysse 2015- La Toile de la Penelope

– Proiectul ” Eratosthenes 2014 „

Cursuri de formare in strainatate

-Iulie 2014: Scoala de vara” Go-Lab: Global Online Science Labs for Inquiry Learning at School” si GTTP( Galileo Teacher Training Programme)(Elinnogrmaniki Agogi, Marathon, Grecia) (prof. Ciurea Isabela)

PROIECTE INTERNATIONALE IN CARE SCOALA NOASTRA ESTE PARTENERA 

-Proiectul  JoYNeeT coordonat de Primaria Baicoi , in parteneriat cu orase si organizatii din 11 tari europene , in cadrul PROGRAMULUI “EUROPA PENTRU CETATENI” AL COMISIEI EUROPENE. http://eacea.ec.europa.eu/citizenship/programme/action1_measure1_en.php

In perioada 05-08.12.2014, la Baicoi s-a desfasoarat prima intalnire din cadrul acestui mare proiect in care orasul nostru este implicat alaturi de alte orase si organizatii din 11 tari europene. Titlul proiectului” JOYneet” (Job Opportunities for Youth with the Network of European Towns) sugereaza principalul obiectiv al acestuia -gasirea unor solutii pentru cresterea sanselor de angajabilitate ale tinerilor din orasele europene infratite, in conditiile extinderii Uniunii Europene si a asigurarii accesului egal pentru toti cetatenii acesteia la piata muncii din orice tara membra.

Avand in vedere faptul ca Liceul Tehnologic” Constantin Cantacuzino” Baicoi este cea mai mare unitate de invatamant de pe raza orasului si singura care scolarizeaza elevi de liceu, pregatindu-i pentru integrarea pe piata muncii, multumim PRIMARIEI BAICOI si ne exprimam satisfactia pentru implicarea noastra in acest proiect care, speram , va fi un castig pentru elevii nostri prin oportunitatile pe care le ofera tinerilor de a participa la activitati de voluntariat in orasele infratite, de a se documenta cu privire la piata muncii in Uniunea Europeana, de a face schimburi interculturale.
Coordonatorul acestui proiect este d-na Badea Monica.

Fotografii realizate in timpul mobilitatii din Romania , aici

JoYNEET-1 (1)
JoYNEET-1 (2)

– Proiectul Ne.Mo. Network for Mobility al Orasului Baicoi in parteneriat cu 11 localitati din Europa

In perioada 13-16 martie, la Baicoi, a avut loc a saptea reuniune din cadrul proiectului de parteneriat” Ne. Mo.Network for Mobility : learn, train, work, study, take part with the twinned towns” pe care orasul nostru l-a derulat impreuna cu alte 11 localitati din 8 tari europene: Italia, Polonia,Malta, Croatia, Letonia, Ungaria, Bulgaria si Grecia . La activitatile din cadrul proiectului, pe intrega perioda de desfasurare a acestuia (doi ani), dar si in cele trei zile ale intalnirii din Romania, au fost implicati elevi si cadre didactice ale scolii noastre. Puteti afla mai multe amanunte despre acest proiect de parteneriat al orasului nostru de pe site-ul http://www.nemotwinning.eu/

Fotografii realizate in timpul mobilitatii din Romania aici:

Ne. Mo-1 (1)
Ne. Mo-1 (2)
Derulează în sus